lördag 23 februari 2013

Farväl

När jag efter millenieskiftet började intressera mig för vin på ett annat sätt än bara som en bra fylla sökte jag efter hjälp och rekommendationer. Utbudet av bloggar var minst sagt begränsat, ett fåtal forum fanns men de flesta var för specialiserade för att passa mig i min nybörjariver. En persons råd jag började följa var Bengt-Göran Kronstam och hans listor i Dagens Nyheter. Det var ofta vi var helt överens om vad som var bra och vad som kunde vara värt att lägga pengarna på. Jag väntade med spänning på nästa lista, klippte ut och tog med till Systembolaget.

För 3-4 år sedan upptäckte jag att Bengt-Görans tips numer inte riktigt satt 100%-igt. Ett vin som ansågs som bra och prisvärt var för mig ett ok vin, inte mer. De senaste åren har jag noterat mer och mer att det som nu listas och rekommenderas i de flesta fall inte alls stämmer med mina önskemål. Så jag blev knappast förvånad när jag idag i dagens lista i DN såg att både 2009 Château Reysson (kommer ett inlägg om detta vin senare) och 2008 Château Beau-Site fanns med som fynd. Definitivt inga jag rekommenderar.

Jag vill poängtera att jag inte på något sätt kritiserar Bengt-Göran, tvärtom, han har genom åren gett mig mod att prova viner från områden jag inte ens kände till. Det är mer med en liten tår i ögat som jag nu kan konstatera att vi vuxit ifrån varandra.

Smaken är som baken helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar