lördag 23 februari 2013

2010 Cantina di Negrar Ripasso della Valpolicella Classico Superiore

Jag gillar det här. Lika bra att säga det med en gång då jag troligtvis inte kommer vara speciellt objektiv. Det var ett tag sedan jag drack en Ripasso, efter att den Ripasso som Tommasi tidigare hade i beställningssortimentet försvann så försvann även intresset.

Cantina Negrar är ett kollektiv som startades 1933 av initiativtagare som ville försvara och skydda karaktären och kvaliteten på de typiska vinerna från Verona. Idén var att genom sammarbete kunde små producenter överleva och utmana marknaden. Idag är över 200 druvodlare med i kollektivet som tillsammans har 500 hektar. Dessa odlingar är placerade i Valpolicella Classico, nordväst om Verona.

Denna Ripasso består av druvorna Corvina, Corvinone, Rondinella.

Plopp, och så ner med i glast. Härlig doft, hemtrevligt blir min första tanke. Kan inte riktigt komma på varför. Kryddigt, örtigt, körsbär, som en hel måltid. Smaklökarna får njuta av samma kryddor, örter och körsbär men även lite vanilj i eftersmaken.

Dag 2: Nu kommer det fram doft av bl.a. jordgubbe och vanilj blir mer framträdande i smaken. Jajamen, detta kommer göra succé kommande vår/sommar.

2010 Cantina di Negrar Ripasso

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar