tisdag 18 juni 2013

2010 Le Pousseur

Bonny Doon Vineyard har sedan 2004 inriktat sig helt mot biodynamisk odling. Det gäller  även de odlare som levererar druvor till Bonny Doon. En annan intressant detalj med Bonny Doon är att de helhjärtat stöder skruvkorkarna med den enkla motiveringen att man slipper obehagliga TCA överraskningar.

Varje vinetikett skapas av olika konstnärer som finns utförligt presenterade på deras hemsida. Just denna etikett har skapats av konstnären Bascove. Vinet görs på 100% syrah där 57% av druvorna kommer från Alamo Creek och resterande från Bien Nacido. Syftet med skapandet av vinet vara att producera ett så opåverkat vin som möjligt. Detta med druvor från ett förhållande svalt klimat, 2010 var utöver det lite extra kallt. All hantering sker givetvis manuellt.

MMX Le Pousseur Syrah

Stängt är det första som jag kommer att tänka på. Låter det stå ytterligare 1 timme innan det är dags för nästa försök. Efter timmen har det hänt grejer. Fatighet, mörka bär och mynta i doften. Det som slår mig mest i smaken är den sälta som kommer tillsammans med kött.

Det finns en lite kaxig syra och lite mer ödmjuka tanniner i samklang med fruktigheten. Helt ok och intressant men personligen saknar jag lite av den där peppriga, brännande smaken som man kan få av andra syrahviner. Det saknas lite av kroppen, något spretig. Det är troligtvis lite för ungt ännu.

Läs mer om Bonny Doon här.
Läs mer om Bascove här.
195:- på SB, 99211.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar