fredag 17 maj 2013

2012 Terre de Mistral

Öppnar upp flaskan utan att ha några större kvalitetskrav, ska använda det mesta i en rödvinssås. Det är en blandning av 50% grenache, 26% syrah, 20% carignan och 4% mourvèdre och kostar 69:- på Systembolaget.

Tar givetvis ett smakprov på innehållet och det är ungefär vad man kan förvänta sig i denna prisklass. Det är intetsägande, ofärdigt och smått surt. Osammanhängande och spretigt. Frukten finns där och en flyktig smak av mörka bär. Nej, detta är inget för mig. Ställer in det som finns kvar (c:a en fjärdedel) i kylskåpet och glömmer bort den.

Dag 3.
Jag såg flaskan i kylen och tänkte att det blir vasken, reducera och frysa in eller dricka. Beroende på hur det ter sig. Häller upp en skvätt och låter det stå i rumstemperatur ett tag. Wow, vilken skillnad mot tidigare. Nu doftar det röda mogna bär och smaken har rundats av, lakrits, de röda bären igen, sommar. Om jag skulle ge mig på en gissning så är det syrah som mest har "mognat" dessa dagar.

Ja hur ska man ställa sig till detta? Ej prisvärt dag 1, klart prisvärt dag 3. Visst det är ungt men det är heller inget lagringsvin. Kanske ett år i garderoben kan göra underverk, för den som orkar vänta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar