tisdag 24 september 2013

2007 E.Guigal Châteauneuf-du-Pape

Producenten Guigal och jag har blivit bästa vänner sedan en tid tillbaka. Både vad det gäller deras standard Côtes du Rhône men även Hermitage och för att inte nämna Côte-Rôtie La Turque. Nu är nästa vin för avhandling deras 2007 CdP som ännu finns att hämta upp på Systembolaget.

Nu har jag försökt få klarhet i hur många % av vardera druva det är i vinet men det är olika bud beroende på var man läser. Att det rör sig om 80-85% Grenache är det i alla fall. Resterande är Syrah och Mourvèdre.


Vi är lite för snabba på att ta en rejäl sniff i glaset, det har inte hunnit öppna sig riktigt. Nu var i och för sig förutsättningarna inte de optimala med en uppsjö av störande element så det är något svårt att vara exakt i bedömningen. Efter ett tag mjuknar det och bjuder på en härlig kompott av röd frukt, läder och tobak. Inte så hårt sammansvetsat som andra 2007'or utan är mer öppen och bjuder på sig själv. I smaken finns det peppartoner, mer frukt och svagt av lakrits i avslutningen.

Inte det mest komplexa och uppstyrda CdP jag druckit men en klar njutning från första droppen. Pang på bara. Enkelt, gott och en bra representant för området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar