Karta över La Dama. |
Skörden börjar i slutet av september och druvorna placeras i 6 kilos lådor i traditionella torkrum. Torktiden är mellan 90-100 dagar, pressningen sker sedan i januari. Jäsning i 25-30 dagar sker på både 500-liters fat som i ståltankar. Vinet vilar sedan i 14 månader på Barrique innan en sista vila sker på andra fat i ytterligare 18 månader. Efter buteljering är det minst ett år i flaska som gäller innan vinet kommer ut till försäljning.
2007 La Dama Amarone Classico DOC |
Det är en jämn, röd, snygg färg. Doften är jordig, natur, med inslag av timjan. Det är mycket mörka körsbär i smaken, massor av mörka bär över lag, lite kryddigt som övergår i en hyfsat lång, värmade eftersmak. Får betyget ok.
Mer info om La Dama finns här: http://www.ladamavini.it
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar