torsdag 26 december 2013

Återuppstånden efter sju sorger och åtta bedrövelser

December har inte varit den enklast av månader. Med sjukdomar i familjen i omgångar (mycket VAB) under flera veckor fick vi till slut ordning på magar och förkylningar och kunde fira jul med släkten. Så det är nu dags att beta av alla dessa halvskrivna inlägg som påbörjats efter middagar, fredagsmys eller i samband med julklappsrimmande.

Först ut är det tre bubblande viner, två franska och en spanjor.
NV Langlois Brut Crémant de Loire
Friskt, ungt, syrligt. Gröna äpplen, svaga brödtoner och lite sötma i smaken. Inte riktigt i balans (sötman) men trots det väl värt sina 119:- som det kostar på SB. 3 druvor samsas i flaskan, chenin blanc 60%, chardonnay och cabernet franc med 20% vadera.

NV Anna de Codorníu Brut
Nu är vi i Spanien och då är det givetvis cava. Snäppet mer sötma än föregående flaska utan att ta över för mycket. Friska citrustoner. Helt ok, ratas dock av de flesta runt bordet. Gjord på 90% chardonnay och resterande parellada

2007 Palmer & Co Blanc de Blancs
Vi avslutar med champagne. Kvällens vinnare enbart på doften. Stor rikedom av olika dofter såsom äpple (gula), nötighet, citrusfrukter och bröd. I smaken är det harmoni och en jämnvikt mellan de olika delarna. Härlig mousse och en eftersmak som ber om mer. Detta måste vara en av de mest prisvärda champagner som finns att köpa på SB.

3x bubbel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar