torsdag 17 oktober 2013

2009 Domaine La Martinelle Beaumes-de-Venise

2001 köpte Corinna Faravel en vingård i Le Barroux, ett litet område nordöst om staden/byn  Beaumes-de-Venise. Några år senare kom det första egna släppet som sedan följdes av Ventoux 2005 och köp av 2.85 hektar AOC Beaumes de Venise i La Roque Alric. Just detta vin är det första buteljerade Beaumes-de-Venice.

Vinet är en blandning av 75% grenache och 25% syrah. Grenachestockarna är till största delen något äldre med ett spann över 19-38 år, med några undantag som är upp till 56 år. För denna årgång valde Corinna att kombinera grenache från två olika odlingar,  Bramadou och Lafare. Druvorna plockas för hand, rensas och avstjälkas och förs sedan in i en cementtank. Syrah får 36 dagar i tanken, grenache 26 dagar. Efter den sista gemensamma jäsningen buteljerades vinet ofiltrerat 1 april 2011.

2009 Martinelle Baeumes-de-Venise
Det är tydliga peppardrag i doften med inslag av plommon, med en känsla av övermoget. Smakmässigt är det mer åt övermogna mörka bär, kryddor och alkohol som inte är integrerad, avslutas med en massa mineral. Jag kan inte riktigt få ihop det, det är  inte skadat på något sätt, det känns bara helt osammanhängande, ofärdigt. Tyvärr ett bottennapp denna gång.

Läs mer: http://martinelle.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar