På första bordet stod Wine Trade med en uppsättning från Larmandier-Bernier. Bäst på det bordet var 2007 Larmandier-Bernier Champagne Vieille vigne du levant, stockarna med ålder mellan 50-80 år. Låg dosage (2g/l). Ren och friskt, mycket frukt (äpple, päron), inget slisk, inget som grumlar, bara gott rakt igenom. Stenig.
Vin & Natur hade även de ett helt kompani viner att prova. Bland de som stack ut fanns NV Vouette et Sorbée Champagne Fidèle, matskumpa rakt igenom, hög syra och lite rökig. Även NV Saignée de Sorbée Extra Brut från samma producent gillas, jordig, oxiderad, jordgubbe, utvecklas finns i glaset. Jag är ingen stor fan av rosé så det är skoj när jag finner något jag gillar. Målfoto om första plats blev det mellan 2013 Bérêche et Fils Champagne Rive Gauche Extra Brut och 2008 Olivier Horiot Champagne 5 Sens Les Riceys En Barmont där jag lutar åt den senare. 5 Sens är gjord på 5 olika druvor (arbanne, pm, pn, pinot blanc och chardonnay), har en blommig snudd på parfymerad doft, bröd, mango, aprikos, grym doft. Håller ihop även smakmässigt, ren, torr, granny smith äpple. Rive Gauche (100% pm), röda äpplen, massa citrus, syra, matchampagne.
Sista bordet hölls av Netterberg & Co som förutom den i särklass godaste champagnen för dagen, Jacques Selosse Initial även hade en lysande husskumpa i form av NV Vilmart & Cie Grand Cellier. Lite päron, lite citron, lite rostat bröd, lite kryddig, mycket god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar