Exakt vilka procent av vilken druva som används har jag inte fått fram men enligt tidigare årgång så är det 1/3 vardera av grenache, syrah och mouvèdre. Druvorna växer i röd lerjord i just Courthezon. Plock sker för hand, druvorna sorteras, pressas och lämnas med skalen i c:a 20 dagar. Syrah och mouvèdre lagras på barriquer (30% nya) medan grenache lagras i cementtankar. Efter ett år blandas vinerna och buteljering sker.
2011 Domaine de la Janasse Terre d'Argile |
Det är mycket kryddor, massor av frukt, stänk av lakrits och värme i näsan. Mer av frukten i smaken som får en extra push av syrah som träder fram. Välbalanserade tanniner och trots sina 14,5% i alkoholstyrka är det inget som sticker ut. Grymt gott, härlig avslutning med lätta örtiga toner. Jag blev smått förälskad så det blev en beställning på ett gäng flaskor. Ska bli oerhört intressant att se hur det utvecklas de närmsta åren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar