Just idag är jag för bekväm av mig för att skriva en egen presentation av producenten så jag kör en klassisk copy-paste från deras egna presentation.
Clarry’s is produced in South Australia’s Barossa Valley, by the Kalleske family who have been farming and growing grapes since the 1800s. It is a genuine estate wine - grown, vintaged and matured on the Kalleske estate at Greenock. Clarry’s is named in honour of winemaker, Troy Kalleske’s, Grandfather, Clarence “Clarry” Kalleske, who farmed the Kalleske vineyards from the late 1920s until his retirement in the 1990s.
Clarry was the fourth generation member to tend the vines on the Kalleske family farm, established by his great grandparents who migrated from Prussia to South Australia in 1838 aboard the Prince George. Many years were spent by Clarry pruning, handpicking and nurturing the Kalleske vineyards.
Vinet är en blandning av Grenache, Shiraz och Mataro (Mourvèdre) och är "Organic/Biodynamic" certifierat. Grenachedruvorna kommer från gamla stockar (50-70 år). Efter jäsning ligger vinet på gamla hogsheadfat i upp till ett år.
2011 Kalleske Clarry's GSM |
Det är en spännande doft av mörka bär, varm sommarträdgård och kryddor. I smaken finns det mycket frukt och peppar med en inte alltför påträngande strävhet. Det är mycket volym, och det hela ligger kvar ett tag, trevligt.
Jag blir positivt överraskad av detta vin, det håller ihop bra och bjuder på nya referenser både i doft och smak. Sen att flaskan är übersnygg gör inte saken sämre, tummen upp!
Vinet finns i beställningssortimentet (74259) och kostar 139:-. Det står 2010 på SB's site men det levereras 2011.
Läs mer om Kalleske på deras site: kalleske.com.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar