onsdag 27 augusti 2014

2007 Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino

En matvarubutik i Stockholm firade i dagarna 5 år och hade bland annat färsk svensk oxfilé för 199:- kilot så några bitar slank ner i matkassen. Tillsammans med den helgrillade oxfilén blev det en potatisbakelse med örter, vitlök och en kraftigt reducerad rödvinssås. Till maten plockades fram en Brunello från Villa Poggio Salvi. Det är en av de billigare brunellos man kan köpa på SB idag och det märks främst på den något mindre koncentrerade smaken.


Det har en begynnande orange färg i kant i den annars jämnt röda färgen. I doften finner jag choklad, fat, timjan och lite svagt trädgårdskompost. Ju längre tid som vinet luftas desto mer kommer fram, rätt så trögstartad. Det känns snudd på levande i gomen och bär med sig chokladmousse, vanilj och röda bär, mer åt smultron hållet. Långt lent, lätt syrligt, avslut med återkommande timjan och svart te.

Varken i doft eller smak är det några större spår av körsbär som annars är vanligt i sangiovesebaserade viner. Ett bra vin, och ser man till priset så får man mycket för pengarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar